Skip to main content

Buoy Hairdressing Salon

Buoy Hairdressing Salon

An inner city sanctuary

The expansion of award-winning hairdressing team Buoy provided an opportunity to redefine the traditional approach to salon design.

The salon required specialised work zones within a light, airy but technically challenging atrium space. 

The solution guides clients through three zones: reception/sales, cutting stations, and a more private beauty treatment area.  Material selection not only delineates these zones but also handles ergonomic issues of comfort for staff and clients, including temperature and sound control. Lighting and theatre are key elements, with moveable cutting stations allowing the space to be transformed intoa dramatic stage for hair and beauty shows.

Key Outtakes
Lighting
and theatre key elements of design
Flexible
specialised work zones
Space
transforming design