Skip to main content

Fisher & Paykel Product Design Centre

Fisher & Paykel Product Design Centre

Space for innovation

DINZ Best Awards 2014 Gold Medal Award for Workplace Design and Supreme Colour Award, runner up to overall Supreme Award

Designed to foster Fisher & Paykel’s R&D strategy, this extensive re-fit of an existing factory will cater to F&P’s growing product design and engineering team, accomodating 400+ employees.

At the heart is the ‘Social Kitchen’ with a timber louvre ceiling and natural light filtering from two large funnels in the ceiling. The kitchen provides a setting for F&P’s engineers and designers to engage with their products on a daily basis.

Custance developed a modular pod system with fully illuminated ceilings and writable/magnetic design walls. Additional lightwells bring a spread of natural light throughout the floor which also supports large trees and extensive planting. This realised F&P’s desire to extract the design process from individual workspaces and make the knowledge visible, encouraging a more collaborative design process.

Key Outtakes
Design
Research & Development
5000 m2
400 staff