Skip to main content

Fisher & Paykel Sydney

Fisher & Paykel Sydney

Living your products

DINZ Best Awards 2016 Bronze Winner for Office and Workplace Environments

The strategy behind the design of F&P’s new Sydney premises follows the logic of the recently completed Product Design Centre in East Tamaki HQ, Auckland.

The Social Kitchen is symbolically placed at the office core and is a site of sociability, collaboration, creativity and eating together. The sweeping, curved plywood ceiling floats above, giving this space a more residential, intimate feel, which feels appropriate as a backdrop for home appliances. F&P is interested in the lives lived around their products, and the best way to bring this touch point into the workplace is a usable kitchen where F&P staff use the products daily. 

Meeting pods border the Social Kitchen, providing a natural destination for staff and visitors. Black aluminum framing and precision glass sliding doors echo the attention to detail and design of F&P appliances.

 

Meeting pods border the Social Kitchen, providing a natural destination for staff and visitors. Black aluminium framing and precision glass sliding doors echo the attention to detail and design of F&P appliances.

Key Outtakes
Design
Commercial Workplace
Scope
Full design and project management
Size
1340 m2